Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

S parfumi naj bi omamljali Gorenjke

Policist Boštjan Tacol
Po spletu so zaokrožila opozorila, da naj bi na Gorenjskem na različnih lokacijah zlasti na mlajša dekleta prežali posamezniki, ki naj bi z različnimi pretvezami poskušali svoje žrtve omamljati in okrasti. Policija prijave ni prejela.

Po družbenih omrežjih je zaokrožilo opozorilo, da neznanci "namesto parfuma ponujajo kloroform, s katerim vas omamijo in nato vam poberejo kar imate, če ne še kaj hujšega!"

Pred dnevi naj bi pred enim od gostinskim lokalov v središču Radovljice eno od deklet zaustavila romunsko govoreča ženska srednjih let, ki je dekletu ponujala naj povoha povsem nov vonj oziroma nov parfum. Dekle je to takoj odklonilo in se poskušalo nemudoma izogniti.

Policija še ni prejela prijave

Nasprotno pa je zaenkrat ugotovila policija, ki sicer glede tega ni prejela še nobene prijave.

"Gorenjski  policisti takega primera niso obravnavali, niti o takem ravnanju oseb niso bili obveščeni. Sporočila s takšnimi vsebinami sicer vsakih nekaj mesecev  zaokrožijo  po  spletu,  so  identična,  nekatera  s slovničnimi  napakami  in se na primer navezujejo na obeske, opojne vizitke. Zaenkrat se ni potrdila nobena od takih zgodb," pojasnjujejo na kranjski policijski upravi.

Kljub temu pa to še ne pomeni, da so nič hudega sluteče potencialne žrtve varne pred preračunljivi posamezniki, ki se poskušajo na vse pretege okoristiti.

"Svetujemo  običajno  previdnost  pri  stikih z neznanci, pri kupovanju, preizkušanju ali poskušanju stvari na neobičajnih ali javnih mestih oziroma pri nepreverjenih prodajalcih, tujcih, in ustrezno samozaščitno obnašanje," dodajajo na policiji.

Komentarjev 1
  • spenjac 12:52 08.januar 2015.

    v drugih krajih punce omamljajo za khm, ..., na gorenjskem pa jih oropajo. Primerno:)