Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

S požigom hiše hotela do denarja

(Foto: istock) Žurnal24 main
Da je požar sila nenavaden, so ob intervenciji opazili že gasilci. Preiskava je pokazala, da je požar zanetila kar lastnica hiše in tako nameravala ogoljufati zavarovalnico.

Kriminalisti so po ogledu kraja požara in zbiranju obvestil ugotovili, da se je 75-letna lastnica stanovanjske hiše zaradi koristoljubja odločila zažgati hišo – hotela je namreč ogoljufati zavarovalnico. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja požiga jo bodo kazensko ovadili.

Gorelo na več mestih
Kljub hitri intervenciji policistov je nastalo za 30 tisoč evrov premoženjske škode. Požar je sicer izbruhnil pred dnevi ob 1.45 na območju Lendave.

Gasilci so ob prihodu na kraj dogodka začeli gasiti nadstrešek med hišo in gospodarskim delom, pod katerim je bil parkiran osebni avtomobil. Kljub zelo hitri intervenciji gasilcev sta nadstrešek in osebni avtomobil v celoti pogorela, ogenj pa je zajel tudi ostrešje na gospodarskem delu. Med gašenjem so gasilci skozi okno opazili tudi manjši ogenj v stanovanjski hiši.

Ko so gasilci vstopili v stanovanjski del hiše in pogasili opaženi ogenj, so ugotovili, da gori na več mestih po hiši. Uspešno in hitro so pogasili vse začetne požare, tako da ogenj ni zajel celotne stanovanjske hiše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.