Slovenija > Črna kronika
6514 ogledov

S škornji so ga brcali v glavo in trebuh

Policija in nova vozila Andrej Leban
Napad, do katerega je prišlo v soboto, naj bi imel neonacistično ozadje.

Na Policijski upravi Maribor so za dogodek izvedeli v soboto zgodaj popoldne, ko so bili obveščeni, da so štirje neznanci že malo pred 5. uro pretepli 41-letnega Mariborčana, ki mu je uspelo pobegniti v park, od koder je opazoval neznance, ki so vstopili v njegov bivalni kontejner.

Po odhodu napadalcev se je oškodovanec vrnil do kontejnerja, kjer je ugotovil, da so mu ukradli ključe in 100 evrov gotovine, ki jih je imel v nahrbtniku, so že v soboto pojasnili na PU Maribor in dodali, da zbirajo obvestila o ropu.

Kot je napadeni povedal za Večer, je okoli 5. ure počival v kontejnerju, ki si ga je uredil v bivanjski prostor, a naj bi ga prebudilo glasno vzklikanje fašističnih parol, trkanje in pozivi: "Panker, pridi ven, če si upaš."

Ko je odprl vrata, naj bi pred njim stal mladi okrog dva metra visoki vsiljivec v družbi še štirih pajdašev. Pokazal mu je vtetovirani neonacistični simbol, smrtno glavo, nato pa prestopil prag kontejnerja in ga napadel. Preostali štirje so opazovali od zunaj, napadeni pa po pisanju Večera sumi, da so napad nanj celo posneli.

Sporočilo napadalcem

Na mariborski policiji so za STA danes pojasnili, da je kriminalistična preiskava primera šele na začetku in je zato nemogoče narediti kakršnekoli zaključke. Po njihovem mnenju je v tej fazi jasno zgolj to, da so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje ropa, ali je bilo storjeno še kakšno kaznivo dejanje, pa bo pokazala preiskava, so pojasnili na PU Maribor.

V Kulturnem centru Pekarna pa so danes najostreje obsodili sobotni napad, ki so ga označili za neonacističnega in iz sovraštva na člana njihove skupnosti. Ob tem so sporočili, da pri njih ni prostora za neonaciste in fašiste.

Kot so zapisali, je napad, ki ga je zgodaj zjutraj zakrivila skupina petih moških, očiten dokaz strahopetnosti in obupanosti posameznikov, ki so produkt družbenoekonomskega sistema, v katerem živimo.

"Vdor v rezidenčni prostor med spanjem, rop, brcanje v glavo, trebuh in rebra s škornji, vse do nezavesti, fašistični vzkliki in bahanje z neonacističnimi tetovažami, služijo kot ustrahovalne metode za vse, ki se borimo proti fašizmu in ponovnem vzponu nacizma," so zapisali predstavniki različnih društev in klubov, ki delujejo v Pekarni, in napadalcem sporočili, da jim ne bo uspelo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Pepe007 07:24 28.november 2017.

    V enem delu članka piše, da je napadeni uspel napadalcem pobegniti in jih opazovati iz parka, v drugem pa, da so ga brcali do nezavesti. Kaj je res? Nezavestni ljudje navadno ne tečejo hitreje kot skupina napadalcev.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 21:24 27.november 2017.

    Neonacisti so zatrti homoseksualci, to je splošno znano. Oblačijo se v oprijeta usnjena oblačila, kratke jakne in usnjene čevlje. Večinoma se pobrijejo po glavi, da bi izgledali bolj moški in prekrili svojo notranjo žensko naravo. Iz tega izhaja tudi nasilje ...prikaži več in stiska takih posameznikov.

  • Avatar Leon
    Leon 20:32 27.november 2017.

    Kdor pozna razmere v MB , ta nikakor ne hodi na zabave tja ,kjer živijo kreteni ! V MB je dovoljeno vse ,kar ni izrecno prepovedano .