Slovenija > Črna kronika
1517 ogledov

S stingerjem nad dva voznika brez vozniškega dovoljenja

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Policisti so na območju ljubljanske policijske uprave v soboto zvečer in ponoči dvakrat uspešno uporabili prisilno sredstvo stinger. Pri Vrhniki so ustavili alkoholiziranega voznika osebnega avtomobila znamke BMW, nato pa pri Kočevju še voznika peugeota z ukradenimi registrskimi tablicami. Oba sta bila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vrhniški policisti včeraj zvečer pri kontroli prometa na Stari Vrhniki začeli ustavljati voznika osebnega vozila znamke BMW, ki ni upošteval njihovih znakov in je vožnjo pospešeno nadaljeval proti Ulovki. "Kljub večkratnemu pravilnemu ustavljanju voznik ni ustavil, zato so policisti na podlagi odobritve OKC uporabili prisilno sredstvo stinger, ki ga je voznik prevozil pri Zaplani, pri tem so bile predrte tri pnevmatike na vozilu kršitelja," je pojasnila predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko.

V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da je 37-letnik vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Izdali so mu plačilni nalog in mu zasegli vozilo, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče.

Podobno so morali pri lovu na voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 206, ki okoli 3. ure ponoči pobegnil in vozil na relaciji Struge - Kočevje, stinger uporabiti tudi grosupeljski policisti. Kljub predrtim pnevmatikam je z vožnjo nadaljeval v smeri Male gore tudi potem, ko je prevozil stinger, nato pa vendarle ustavil. Iz vozila so skočili 21-letni voznik in dva potnika ter poskušali zbežati, a so jih policisti prijeli.

Tudi ta voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je nameščena ukradena registrska tablica. Vozilo so policisti zasegli, pri tem pa jih je 35-letni potnik začel žaliti in jim groziti. Ker se kljub pozivom policistov ni umiril, so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje. Vozniku so izdali plačilni nalog, podali pa bodo tudi kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zatajitve in obdolžilni predlog na sodišče zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 17:27 29.julij 2018.

    A veste , da je mal zaheban lovit po temi barabe iste barve !

  • Žurnalček 17:23 29.julij 2018.

    Kaj ima sedaj OKC Z uporabo stingerja ???????? A tud za uporabo strelnega orožja - veliko težji ukrep - prej vprašajo OKC !!! Ebite se vi in vaše nadležnosti po vertikali ! Halo center tuki 205 , tip me davi ...prikaži več in leži na meni , a lahko uporabim pištolo ? A ste fuknjeni al kaj !!! Stinger takoj brez vprašanja kogar koli za vsakega , ki ne ustavi prvič , ne pa delat za njim pogone in spravljat v nevarnost vse druge , samo barabe ne !

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 16:35 29.julij 2018.

    Prepričan sem, da ni bilo tako, kot so napisali gestapovci!