Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

S svedrom otroku rešil življenje

13-letni Nicholas se lahko pogumnemu zdravniku zahvali, da je po padcu s kolesa Žurnal24 main
Avstralski zdravnik je 13-letnemu dečku rešil življenje z navadnim vrtalnikom. Zanj se je odločil potem, ko v lokalni bolnišnici ni našel primernejšega medicinskega pripomočka.

Starša sta 13-letnega Nicholasa Rossija v bolnišnico pripeljala potem, ko je sin padel s kolesa in z glavo udaril ob tla. V lokalni bolnišnici v Maryboroughu ga je sprejel zdravnik Rob Carson, ki v svoji karieri še nikoli ni operiral. A se je zaradi nujnosti primera odločil, da bo kljub temu začel operacijo, in sicer s pomočjo telefonskega pogovora z nevrokirurgom iz Melbourna. Dečkov oče je po operaciji dejal, da je prav zdravnikova improvizacija sinu uspela rešiti življenje. "To ni osebni dosežek, ampak le del službe," pa je dejal zdravnik.

© grafika Žurnal24

 
Da je z dečkom nekaj narobe, je sicer opazila njegova mati potem, ko je na njegovi glavi videla veliko bulo. Deček namreč po padcu ni kazal večjih poškodb. Zato se je odločila za takojšen obisk bolnišnice. "Doktor Carson je prišel do naju in rekel: 'S svedrom bom moral vrtati, da bom razbremenil pritisk v možganih. To bo samo en in edini vrtljaj'," je novinarjem dejal dečkov oče Michael Rossi. Ker lokalna bolnišnica ni imela ustreznejšega medicinskega pripomočka, so se odločili za uporabo električnega vrtalnika.

Po operaciji so mladega bolnika s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Melbournu in ga že v torek, na njegov trinajsti rojstni dan, odpustili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.