Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

S svojo sestro morilec sploh ni bil sprt

Stražišče streljanje Marko Šeruga
69-letnik, ki je v sredo v Kranju s strelom iz pištole umoril svojo sestro, njenega moža pa ranil, z njima sploh ni bil v sporu, ugotavlja policija. V streljanju ranjena še dva človeka, proti njima gojil zamere.

Kot so sporočili iz PU Kranj, preiskava ob svojem zaključku ni dala jasnega odgovora, zakaj je 69-letnik ustrelil 73-letno sestro in njenega 77-letnega soproga. "Ugotovili pa smo, da storilec z njima ni bil sprt in da je bil z obema v normalnih odnosih."

Očitno pa so bile osebne zamere vzrok, da se je še pred tem dejanjem sredi ulice v Stražišču pri Kranju lotil dveh sosedov in sicer 42-letnega moškega in 35-letne ženske. Policija ugotavlja, da so bili razlog medsosedski spori. Neuradno naj bi se sprli zaradi neurejenih razmejitev med njihovimi zemljišči. Kot je znano, je proti obema večkrat ustrelil in ju ranil, nato pa se usedel v avto in se odpravil k svoji sestri.

69-letnik, sicer tudi porotnik kranjskega sodišča, do sedaj še ni bil obravnavan v policijskih  postopkih. "Prav tako policija ni bila obveščena, da bi bil kakorkoli nasilen ali da bi kazal kakršne koli druge znake, ki bi lahko privedli do takšnih dejanj," so povedali na PU Kranj.

Moški dovoljenja za orožje ni imel. Le malo pred dejanjem se je vrnil iz jeseniške bolnišnice, kjer se je zdravil zaradi hude sladkorne bolezni in bi mu morali tam v prihodnjih dneh amputirati obe nogi. Zdravnike je prosil, naj ga zaradi neodložljivih opravkov za kratko izpustijo domov, kar so mu ugodili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.