Slovenija > Črna kronika
80 ogledov

S terenskim vozilom v zaledenelo jezero

30-letni Mijo Gabrić je skupaj s prijateljema s komaj en teden starim in 30.000 Žurnal24 main
Trije prijatelji so zaradi megle s terenskim vozilom zapeljali na zaledenelo jezero in se udrli skozi led. Ko so jim priskočili na pomoč njihovi prijatelji, se je udrlo tudi njim. Vsem se je uspelo rešiti.
"Bilo je za valentinovo. Prijatelj Dominik Čuk me je poklical prek mobilnika in panično kričal, da mu prijatelji umirajo na Blidinju. Skočil sem v svojega passata in krenil z Rakitnega. Blidinje je od mene oddaljeno 20 kilometrov," je povedal 26-letni Perica Čurdo, ki je s Dominikom Čukom in prijateljem Branimirjem Milošem krenil na pomoč trem moškim.

Tridesetletni Mijo Gabrić je skupaj s prijateljema, 18-letnima Markom in Petrom Bašićem, s komaj en teden starim in 30.000 evrov vrednim terenskim vozilom padel v Blidinjsko jezero. Zaradi burje, ki je nosila sneg na vse strani, namreč niso videli ničesar, zato se je njihova vožnja končala na zaledenelem jezeru, je poročal spletni portal 24sata.

Potem ko je Čurdo videl, da je trojica na ledu, je ustavil svoje vozilo in šel naprej peš. Ti trije so ga nato poklicali na mobilnik in mu povedali, da se jim je uspelo rešiti iz jezera, nato pa so se vsi premraženi odpravili do bližnjega vikenda.

Čurdo, Čuk in Miloš so se vrnili v vozilo in se odpravili nazaj, a se je udrlo tudi njim. "Z nogami smo razbili stekla na avtomobilu. Komaj smo se izvlekli. Peš smo se odpravili do vikenda. Hodili smo samo 500 metrov, a nam se je zdelo, kot da smo prehodili 50 kilometrov," je povedal pretreseni Čurdo.

Rane na nogah moških iz terenskega vozila niso bile resne, tako da nihče od njih ni končal v bolnišnici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.