Slovenija > Črna kronika
3524 ogledov

Kaj vse so včeraj videli policisti!

Sneg na cesti
1/6
PU Novo mesto
Policija opozarja na dodatno previdnost v snežnih razmerah.

Včeraj so samo na območju PU Novo mesto obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih. "V večini primerov so nesreče povzročili vozniki, ki hitrosti vožnje niso prilagodili razmeram na cestah, ki so bile ponekod zasnežene in spolzke. Brežiški policisti so v jutranjih urah med kontrolo prometa ustavljali voznike, ki z vozil niso odstranili snega in ledu," pojasnjuje Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Policisti PP Metlika so bili obveščeni o prometni nesreči pri Gornjem Suhorju pri Metliki. "Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo ob srečanju tovornega vozila in osebnega avtomobila, ko je na vetrobransko steklo avtomobila padel led s tovornega
vozila,"
razlagajo pri PU Novo mesto. 

Sneg na cesti | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

Voznike motornih vozil zato opozarjajo na previdnost. "Ob zasneženih in zaledenelih steklih voznik ne bo opazil pešca, ki prečka cesto ali vozila, ki se vključuje v promet," pojasnjuje Drenikova. Policija opozarja tudi na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo in poškoduje voznika, predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali
drugih snovi,  ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

Sneg na cesti | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.