Slovenija > Črna kronika
15589 ogledov

S tožilstva izdajala Kavaškemu klanu

Tolimir tanja Nik Erik Neubauer/dnevnik
Sojenje domnevnim članom slovenske celice zloglasne hudodelske združbe se nadaljuje, prav tako pa tudi vpisničarki na Specializiranem državnem tožilstvu Tanji Tolimir, ki naj bi jim posredovala zaupne podatke.

Tolimirjeva naj bi hudodelsko združbo obveščala prej prijateljice Amande Miladinović, prej Hajdarpašić, in njenega moža Dragana. Po prepričanju tožilca Luke Moljka je prek njiju sporočila informacije o izvajanju prikritih ukrepov ter jima med drugim izročila kopijo zaupnega dokumenta, označenega kot internega, napovedala naj bi tudi opravljanje hišnih preiskav. Dodal je še, da je v zameno pričakovala denarno nagrado. Vsega skupaj naj bi zagrešila štiri izdaje tajnih podatkov, v "knjiženje" pa je dobila tudi tajno delovanje zoper Semirja Hajderpašića, ki je danes stopil pred sodnika Martina Jančarja. Hajdarpašić, mimogrede, njegova sestrična je naša, po vsem Balkanu popularna pevka Senidah, naj bi Kavaškemu klanu prek svoje družbe Navis Mobil posodil avtomobila, ki sta novembra 2019 peljala v smrt Danijela Božića.

Srečanje na rojstnem dnevu

Hajdarpašić je danes povedal, da je obtoženo spoznal pred sedmimi ali osmimi leti na rojstnem dnevu neke prijateljice, vendar se nista družila: "Videl sem jo mogoče enkrat ali dvakrat."  Nadaljeval je, da mu nikoli ni izdajala tajnih podatkov, prav tako mu jih ni posredovala sestra, torej Amande, ki je prijateljica obtožene. Ni pa se mogel spomniti, ali je z obtoženo kdaj komuniciral po telefonu.

Potrdil je še, da pozna Blaža Kadivca, brata domnevnega vodje slovenske celice Kavaškega klana Klemna Kadivca, in to kot stranko Navis Mobila, na vprašanje, ali je imel osebne stike z njima, pa je odgovoril, da zelo redko, morda so se videli enkrat na morju.

33-letna Tolimerjeva se je na tožilstvu zaposlila leta 2016, vendar, kot je dala vedeti, za prenizko plačo. Ta bi po njenem morala znašati 1500 evrov, ne pa slabih tisoč. Zanikala ni niti,da si je kupovala obleke višjih cenovnih blagovnih znamk, vendar jih, je dejala, ni kupovala po rednih, ampak tudi po do 80 odstotkov znižanih cenah, torej na znižanju.

Slovenska veja Kavaškega klana naj bi na območju več evropskih držav najmanj od decembra 2018 kupila vsaj 534 kilogramov kokaina, 2000 kilogramov konoplje, 30 litrov amfetamin baze, deset kilogramov heroina, 96 kilogramov hašiša in druge droge, ter jih preprodajala v Sloveniji. Domnevni vodja naj bi bil Klemen Kadivec, njegov brat Blaž pa glavni računovodja.

Komentarjev 11
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:06 10.marec 2023.

    Saj ne zna slovensko ? Po tem tud pet ne more !

  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 18:34 10.marec 2023.

    Da je naša!? Senidah!? Hajderpašić!? Ja 100% Slovenka! Balkanska posla! Potem se sprašujete zakaj je hotel Kavaški klan fentati to gospodično!? Da bi vsaj slovensko pela in ne neko srbohrvaščino drdrat!,Naj se potem tudi preseli dol! Več kot očitno je ...prikaži več ta spodnja, ni problema! Samo ne govorite, da je naša! Ne po rodu, ne po jeziku, ne po glasbi! Edino kar živi, če živi v Sloveniji!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:10 10.marec 2023.

    Sem vedel da niso tisti senidahi grozili zaradi glasbe.