Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

"Sam se ni pretepel"

Nasilje, pretep Suzana Kos
Sojenje. Policisti poškodb, ki naj bi jih povzročila paznika, niso opazili.

Poškodb, ki naj bi jih Igor Kmet in Srečko Drenik, paznika Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob, februarja lani v gostilni na Rakovniku prizadejala 20-letnemu Blažu Metelku, policista, ki sta prišla na kraj dogajanja, nista opazila.

Na odpustnici šest diagnoz

Sodnica Andreja Beg je policistoma Niku Avguštinčiču in Roku Kastelicu pokazala fotografije poškodb, ki jih je posnela Metelkova mama v bolnišnici, kjer je njen sin po pretepu pristal. "Nisem videl, da bi bil Metelko kaj poškodovan, se je pa opotekal. Tam so bili po videzu sodeč vsi pijani. Če bi bile poškodbe takšne, kot so na fotografiji, bi se jih spomnil in bi jih tudi sam fotografiral," je povedal Avguštinčič. Podobno je pričal Kastelic.

"Moj sin je bil poškodovan od glave do pet, na odpustnici iz bolnišnice je šest diagnoz. Menda se ni pretepel sam," je dejala Metelkova mama, tudi sama paznica.

Sta obdolženca prava?

Izjave prič si nasprotujejo tudi v navedbah, kdo naj bi Metelka sploh pretepel. Metelkov oče, prav tako paznik na Dobu, je dejal, da mu je sin storilce opisal le po videzu, da jih po imenih ni poznal. Metelko je pozneje na policijski postaji povedal, da ni videl, kdo ga je tepel, ker si je z rokami zakrival obraz.

Na sodničino vprašanje, kako so sploh izvedeli imena obdolžencev, je Avguštinčič odgovoril, da jim jih je na kraju samem povedal Janez Čeh, Metelkov stric. Ta se je, kot je znano iz prejšnjih obravnav, tudi sam zapletel v pretep z enim od 11 paznikov, ki so bili tisti večer v gostilni.

Komentarjev 1
  • Klavdija Zakrajšek 11:09 16.november 2011.

    PRASCI LAŽNJIVI!!!!! zdej bojo pa še policaji lagal ane... ta država čist gnila,nobene pravice ni več!!!!!!!