Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Sama sprožila splav, otroka vrgla v smeti

Zarodek Shutterstock
Dvajsetletna Američanka je obtožena, da je sama sprožila svoj splav in zarodek nato odvrgla v smeti.

Hišnik nekega bloka v newyorškem predelu Washington Heights je pri pospravljanju smeti odkril vrečko, v kateri je na svojo veliko grozo našel otroško trupelce. "Ko sem našel otroka, sprva nisem vedel, ali je resnično," je dejal hišnik za New York Times.

Policija je obtožila 20-letno Yaribely Almonte, in sicer zaradi splava, ki ga je povzročila sama. Tako obtožbo so v zvezni državi New York do zdaj uporabili nekajkrat, od leta 1980 le štirikrat. Čeprav ni jasno, koliko natančno je bil zarodek star, se obtožba nanaša, ko je splav izveden po 24. tednu nosečnosti. Takrat ga lahko izvedejo zdravniki le, če je življenje nosečnice ogroženo.

Ne zaupajo zdravstvu

Splavi doma z raznimi zeliščnimi mešanicami ali nekaterimi zdravili so v kulturi Latinskoameričanov pogosti, piše New York Times. Do tega naj bi prihajalo, ker nimajo zavarovanja, pa tudi ker ženske ne zaupajo klasični medicini.

Po podatkih policije se je otrok rodil mrtev, še vedno se ga je držala popkovina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.