Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Samomora z lovskimi puškami

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V okolici Brežic sta se v četrtek zvečer in nedeljo popoldan zgodila dva samomora z lovskimi puškami.

Krški kriminalisti so si ogledali oba primera ustrelitve z lovskimi puškami, vendar pri nobenem niso ugotovili sumljivih okoliščin ali znakov kaznivega dejanja.

 

Prvi primer so obravnavali v četrtek zvečer. Domači so v hiši našli mrtvega 57-letnika, ob njem pa lovsko puško. Na kraj dogodka so poklicali reševalce, zdravnik zdravstvenega doma Brežice pa je lahko le potrdil smrt. Vrata stanovanjske hiše so bila zaklenjena od znotraj. Pri pokojniku so našli dve puški, za kateri je imel dovoljenje, ju zasegli in ju bodo poslali na krajevno pristojno upravno enoto.

 

Tudi drugi imel dovoljenje

V nedeljo pa so okoli 17. ure domači v okolici Dobove našli s puško ustreljenega 71-letnika. Tudi v tem primeru je pokojni za puško imel dovoljenje, policisti pa so jo zasegli in jo bodo poslali na krajevno pristojno upravno enoto. Policisti so kraj dogodka zavarovali, ogled pa so opravili kriminalisti in kriminalistični tehnik sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Krško.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.