Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Sanader iz pripora brez potnega lista

Ivo Sanader na sodišču Pixsell
Ivo Sanader gre v ponedeljek domov. Vzeli mu bodo potni list in prepovedali izhod iz doma.

Po odločitvi ustavnega sodišča, da Ivo Sanader lahko za praznike odide iz pripora, je danes enako potrdilo tudi okrožno sodišče v Zagrebu.

Iz pripora naj bi Sanader odšel že v ponedeljek, natančno ob 7. uri zjutraj. Vendar pa svobode ne bo užival povsem brez omejitev – vzeli mu bodo potni list, ne bo smel zapustiti svojega doma, plačati pa bo moral tudi nekaj več kot 12 milijonov kun varščine. Ne glede na to, ali bodo nepremičnine Sanderjevih prijateljev, ki jih zastavili za varščino, vpisane do ponedeljka, bo Sanader zapustil pripor v Remetincu. Sanader naj bi bil z odločitvijo sodišča zadovoljen, piše spletni portal vecernji.hr.

Ne sme iz Zagreba

Sanaderjevi odvetniki z odločitvijo sodišča niso zadovoljni. Predvsem jih moti, da njihov varovanec ne sme zapustiti prebivališča, zato so se na odločitev sodišča že pritožili.

Pritožil pa naj bi se tudi Uskok, ki meni, da je varščina, ki jo mora plačati Sanader, prenizka. Po njihovem mnenju naj bi varščina znašala vsaj sto milijonov kun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.