Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Še en sum podkupnine

Na koprskem okrožnem sodišču so nekaj minut pred 13. uro na zaslišanje znova pri
1/5
Žurnal24 main
Preiskava zoper osumljeno odvetnico se širi. Tožilstvo naj bi obravnavalo še primer osebnega stečaja. Galetova ostaja v priporu na Igu.
"Na podaljšanje pripora se nismo pritožili, da ne bi zavlačevali postopka," je razložil Milan Krstić, odvetnik Suzane Gale, osumljene jemanja podkupnine pri vodenju stečaja.

 

Osumljena na Igu

Odvetnica Galetova je osumljena, da je kot stečajna upraviteljica vzela 20 tisoč evrov podkupnine.

Sporen osebni stečaj
Po naših informacijah so do zdaj zaslišali sedem prič, po Krstićevih besedah pa bi, če bi bilo tožilstvo korektno in "če bi spoštovali lastne predloge in zakonodajo", morala biti Galetova na svobodi že prejšnji petek.

Očitno pa namerava tožilstvo preiskavo razširiti še na en primer. Po naših podatkih naj bi šlo za primer osebnega stečaja, pri katerem naj bi Galetova zahtevala od osebe v stečaju predujem, tožilstvo pa naj bi predujem obravnavalo kot podkupnino. Oseba v stečaju naj bi do Galetove prišla v spremstvu odvetnika, ki naj bi ga dobila kot brezplačno pravno pomoč.

Pridobitev brezplačne pravne pomoči pa še ne pomeni, da je oseba v stečaju zato oproščena plačila predujma.

Odvetnik: v sredo bo zunaj
Vodja tožilstva Slavko Ožbolt ni želel dajati izjav ali komentirati očitkov o nekorektnosti in zavlačevanju s priporom. Sodnica pa je "dala vedeti", da bo o odpravi pripora Galetove odločal sodni senat. Za odločitev ima 48 ur časa, in sicer od trenutka, ko zadevo sprejme.

Krstić računa, da bo Galetova na prostosti najpozneje do srede.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.