Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Še en uboj temnopoltega najstnika

Streljanje v Hustonu EPA
Policija trdi, da je najstnik prvi pištolo usmeril v policista.

Kot sporočajo ameriški mediji, je do uboja 18-letnega temnopoltega najstnika Tonija Martina prišlo na bencinski postaji v St. Louisu. Ustrelil ga je policist. Tragedija se je zgodila nedaleč stran od mesta, kjer je avgusta prišlo do uboja neoboroženega najstnika Michela Browna.

Prijatelj pokojnega najstnika je medijem povedal, da ju je s pokojnim prijateljem zaustavil policist, ki je trdil, da glede na izgled ustrezata osumljencem ropa. Martina je skušal preiskati, kar je najstnik zavrnil. Policist je zaradi tega - kot izpoveduje prijatelj pokojnega - potegnil svojo pištolo in jima naročil, da ležeta na tla.

Martin tudi temu ukazu policista ni sledil, zato ga je ta ustrelil. "Ko sem se dvignil, da bi pomagal ustreljenemu prijatelju, je policist začel kričati, da ostanem na tleh," še dodaja prijatelj ustreljenega najstnika.

Policija je v skopem sporočilu pojasnila svojo plat zgodbe, in sicer da naj bi najstnik prvi v policista usmeril pištolo.

Po dogodku se je okrog bencinske črpalke zbralo nekaj deset ljudi, ki protestirajo zoper policijsko nasilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.