Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Še ena smrt na slovenskih cestah

Nesreča kolesarja Pixsell
Policijska uprava Maribor sporoča, da je za posledicami oktobrske prometne nesreče umrl 46-letni kolesar. Izsilil je prednost 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vanj trčil. Hudo poškodovanega kolesarja so odpeljali v UKC Maribor, kjer je v ponedeljek umrl.

Kolesar je 18. oktobra ob 6.40 vozil po neimenovani ulici v Ormožu, iz smeri Hardeka v smeri Ljutomerske ceste. Ko je pripeljal v križišče z Ljutomersko cesto ni upošteval prometnega znaka ustavi in je zavil levo, v smeri Pavlovcev. Ob tem je izsilil prednost 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pripeljal z njegove desne. Voznik osebnega avtomobila je trčil v kolesarja, ki je padel in se hudo poškodoval. Kolesar med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade.

Z reševalnim vozilom so kolesarja odpeljali v UKC Maribor, kjer so se zdravniki dolgo borili za njegovo življenje, vendar je v ponedeljek zaradi posledic prometne nesreče umrl.

Policisti bodo o ugotovitvah s kraja prometne nesreče s poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

Na območju PU Maribor je to v letošnjem letu 21. smrtna žrtev v cestnem prometu. V lanskem letu je v enakem obdobju umrlo 18 udeležencev prometnih nesreč. V letošnjem letu so obravnavali 19 smrtnih prometnih nesreč, lani v enakem obdobju pa 17.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.