Slovenija > Črna kronika
4780 ogledov

Še ena smrtna žrtev na cestah

Prometna nesreča kombija Gasilska brigada Maribor Fotografija je simbollna.
Trčila sta tovornjak in osebno vozilo.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je ob 2.47 je na cesti Ptuj-mejni prehod Gruškovje pri naselju Stanošina v občini Podlehnik zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in tovornjak.  

V nesreči je osebno vozilo zagorelo. "Gasilci PGD Ptuj in Podlehnik so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom izvlekli preminulo osebo iz vozila, nudili razsvetljavo policiji ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi," navajajo pri URSZR. V vozilu je bil sam, voznik in sopotnik v turškem vlačilcu pa sta ostala nepoškodovana.

Policija je sporočila, da je v nesreči umrl 66-letni nemški državljan, ki je vozil proti mejnemu prehodu, ko je v Starošini zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo desno ob cesti. Od tam je vozilo odbilo na nasprotno smerno vozišče, tam pa je trčilo v nasproti vozeči vlačilec turških registrskih številk.

Cesta proti Gruškovju je bila več ur zaprta, od 7. ure je promet spet sproščen. 

 

Nesreča na pobočju Podlubnika Krvav vikend Slovenija Ceste vzele tri življenja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.