Slovenija > Črna kronika
4523 ogledov

Močno nadelana smučarja

smučišče Anže Petkovšek
Smučarja sta se policistom zdela močno sumljiva. Njuno nenavadno obnašanje je pojasnil alkotest ...

Kranjskogorski policisti so minuli konec tedna izvajali nadzor na smučišču in preventivne aktivnosti. V okviru rednega dela so v petek na smučišču obravnavali dva smučarja, ki sta bili močno pod vplivom alkohola.

Policist je nezanesljiva smučarja zaznal že, ko sta se pripravljala, da bosta smučala po zahtevni smučarski progi. V postopku jima je razložil pravila varnega smučanja in uporabe smučišča. Moška sta opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pri enem pokazal 0,97 mg/l alkohola v krvi, pri drugem pa kar 1,15 mg/l. Policist in nadzorniki smučišča so oba varno pospremili v dolino.

Policisti ob tem opozarjali, da se ne sme smučati ali izvajati drugih športnih aktivnosti in dejavnosti pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Pri izvajanju smučanja ali drugih športnih aktivnosti in dejavnosti na smučišču velja, da je oseba pod vplivom alkohola, če ima v organizmu več kot 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Visoke kazni

Policisti osebam, ki so na smučišču pod vplivom prepovedanih sredstev ali ko odklonijo sodelovanje pri preverjanju takih snovi v organizmu, prepovedo nadaljnje smučanje in odvzamejo smučarsko vozovnico ter prepovedo nadaljnje športne aktivnosti in dejavnosti na smučišču. Policija upravljavca smučišča o tem obvesti in ta mora preklicati vozovnico in onemogočiti nakup nove vozovnice za isti dan ter osebi onemogočiti vrnitev do vstopa na smučišče. Za prekršek se posameznik kaznuje z globo od 400 do 800 evrov.

V primeru prej omenjenih smučarjev policisti niso izdali denarnih kazni, saj sta se smučarja komaj pripravljala, da odideta na smučišče; če bi ju policisti opita zalotili tam, bi sledila zgoraj navedena visoka denarna kazen.

Gorenjski policisti so sicer preko vikenda obravnavali dve nesreči na smučiščih. V petek je smučar sam padel na strmini, deskar pa je v nedeljo na območju smučišča padel med izvedbo skoka v snežnem parku. Oba sta se telesno poškodovala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.