Slovenija > Črna kronika
819 ogledov

Se pripravljajo na kaznivo dejanje?

zvonec
Policisti opozarjajo, da bi početje štirih moških lahko pomenilo, da se pripravljajo na tatvino.

Policisti PU Kranj so v četrtek obravnavali primer sumljivega ravnanje neznancev. V Predosljah so si štirje moški okoli 10. ure ogledovali stanovanjske hiše in zvonili pri vratih. "Osebe niso bile izsledene, gre pa za okoliščino, ki lahko pomeni pripravo na kaznivo dejanje drzne tatvine, ko eden od storilcev pristopi do lastnika, ga ogovori in zamoti, medtem pa drugi vstopijo v hišo in izvršijo tatvino," so zapisali policisti. 

Lastnike objektov policisti pozivajo, naj svoje domove zaklepajo. Če na dom pridejo neznane osebe, ki ponujajo svoje storitve, izdelke, "od njih zahtevajte, da se izkažejo in vedno preverite in se ne odločajte takoj, da se kasneje ne bi počutili ogoljufane," dodajajo. 

Ker so pred vrati počitnice, policisti polagajo vsem na srce, da v tem času še posebej poskrbijo za varnost hiš in stanovanj. "Vrednih stvari ne imejte doma, izvajajte ukrepe za varnost svojega doma in se z nekom, ki mu zaupate, dogovorite za redne kontrole. V primeru suma kaznivega dejanja prosimo, takoj pokličite na interventno številko 113," svetujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kvasetotidogajamona 18:45 14.februar 2020.

    lahko pa nimajo kaj počet v življenju in so odšli skadit en zvitek marihuane pa za zabavo odšli zvonit po domovih!