Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

"Sebe nimam za morilca in žal mi je!"

Leskovar sebe ne vidi kot morilca, čeprav krvavi napad na Pusta priznava. (Foto: Žurnal24 main
Umor. Danes bo znano, ali bo sodišče Josipu Leskovarju naložilo 16 let zapora za smrt iz maščevanja.

"Žal mi je, da je prišlo do tragičnega dogodka. Ne morem pa vam povedati, zakaj se je vse skupaj zgodilo. Naj se sliši še tako nerazumljivo, vendar meni je resnično žal," se je Josip Leskovar zagovarjal včeraj, ko je pred kranjsko sodnico stopil še zadnjič, preden mu je izrekla sodbo.

Tožilstvo za 30-letnika zahteva 16 let zapora, ker naj bi julija predlani pred enim od jeseniških gostinskih lokalov s hitro hrano iz maščevanja 11-krat do smrti zabodel sedem let starejšega Tadeja Pusta. Leskovar naj bi Pusta takrat srečal prvič po 20 letih od tedaj, ko naj bi ga ta kot najstnika spolno nadlegoval.

"Med umorom ni bil duševno bolan. Psihiater pa je potrdil, da trpi za čustveno osebnostno motnjo in da težko obvladuje izbruhe. Posledic svojega početja pa se ni zavedal tudi zato, ker je bil pod vplivom alkohola in pomirjeval," meni tožilka, ki je sodišču že predlagala, naj Leskovarja ob izreku sodbe tudi pripre. Na prostost je bil namreč izpuščen že dober mesec po umoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.