Slovenija > Črna kronika
163 ogledov

Sečovlje: Letalo pristalo na trupu

Policija Gregor Prebil
V letalu sta bila poleg pilota še dva potnika.

Policijska uprava Koper je bila v torek ob 11.56 obveščena, da se je na letališču v Sečovljah zgodila letalska nesreča. Ob pristanku se niso odprla kolesa, tako da je letalo pristalo na trupu. V letalu sta bila poleg pilota še dva potnika. V nesreči ni bil nihče poškodovan. 

O nesreči je bil obveščen preiskovalec letalskih nesreč iz Agencije za civilno letalstvo, ki je naročil, da se letalo umakne s steze. Letališče je bilo zaprto od 11.45 do 12.50.

Policisti so ob ogledu ugotovili, da je pilot ob 11.28 vzletel z letališča v Sečovljah, da bi opravil panoramski polet do Kopra, Umaga in nazaj. Ob 11.47 je pilot na podlagi vseh potrebnih dovoljenj kontrole letenja pristal na letališču. Ker se mu kolesa na letalu niso spustila, je pristal na trupu letala in se ustavil na letališčni stezi. Pri tem se je poškodoval propeler in spodnji del trupa letala. 

S policije so sporočili še, da se preiskava dogodka nadaljuje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.