Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Sedem ton kokaina na podmornici

Zaseg kokaina
1/6
Reuters
Kolumbijske oblasti prijele voditelja trgovine z drogami, prek katere so vsako leto v ZDA pretovorili dve toni kokaina.

"Kot rezultat več kot šestletne preiskave je nacionalna policija prijela dve osebi, odgovorni za organiziranje trgovine s kokainom, prek katere so s pomočjo improviziranih podmornic vsako leto iz južne v severno Ameriko pretovorili 20 ton droge," je po poročanju Reutersa v izjavi za javnost sporočila kolumbijska policija.

Trinajstega julija so policisti na meji med Hondurasom in Nikaragvo v Karibskem morju opazili eno izmed omenjenih plovil, ki se je potapljalo, pri čemer je policija rešila in prijela štiri ljudi. Podmornica je potovala iz Kolumbije v ZDA.

Ameriški in honduraški organi so iz morja na površino dvignili okoli sedem ton kokaina in ga prepeljali v pristanišče v Miami na Floridi. Preiskovalci so vrednost pošiljke ocenili na približno 180 milijonov ameriških dolarjev. Na podmornici je bilo okoli 232 paketov kokaina, vsak pa je tehtal nekaj manj kot 30 kilogramov.

Kolumbija, raj za preprodajalce drog zaradi divjega gozda in šibke prisotnosti oblasti na nekaterih področjih, je od Washingtona prejela več milijard dolarjev pomoči za boj proti trgovini s kokainom, levičarskim upornikom in kartelom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.