Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Šentjurčanu zasegli puško, pištolo in naboje

Zaseženo orožje PU Celje
Policisti preverjali, ali je Šentjurčan nasilen v družini, pri preiskavi pa naleteli na avtomatsko puško, pištolo in več nabojev.

Šentjurski policisti so prejšnji teden v okolici Šentjurja obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini. Ker je obstajal sum, da bi lahko imel storilec doma orožje, so policisti pridobili odredbo za hišno preiskavo in pri osumljenemu 49-letnemu občanu našli in zasegli avtomatsko puško s preklopnim kopitom in štirimi nabojniki in pištolo z dvema nabojnikoma. Prav tako so mu zasegli več nabojev za avtomatsko puško in pištolo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Za orožje ni imel dovoljenja

Osumljenega 49-letnega moškega bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje ter prometa z orožjem in eksplozivi. Zaradi nedovoljene posesti orožja ga čaka še hitri postopek na podlagi določil zakona o orožju.

Prepovedali so mu približevanje

49-letnika so policisti kazensko ovadili še zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja določenemu kraju ali osebi.

Komentarjev 3
  • feferon 16:25 06.december 2012.

    Zbrana dela Janeza Janše.

  • Žurnalček 13:42 05.december 2012.

    Sam je pa lepa tale M -56. Priročna pa tud !

  • Žurnalček 23:35 04.december 2012.

    To je dobil za spomin na Manevrsko strokturo od Furerja !