Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Serijski morilec na severu Italije?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V severni Italiji so policisti našli že šesto umorjeno žensko, ki je bila tako kot njena predhodnica svetlolasa. Je na delu serijski morilec?

Italijanska državna televizija RAI je v sinočnjem osrednjem dnevniku poročala o novem umoru ženske sredi tridesetih let. Tokrat so ob jezeru Lago di Como, tretjem največjem jezeru v državi, v Lombardiji na severu Italije našli umorjeno 36-letno Švicarko, ki jo je nekdo, preden jo je ubil, tudi močno pretepel.

Švicarka je bila, tako kot pet žrtev pred njo, svetlolasa ženska. "Živela je povsem običajno življenje, hodila v službo, ni se ukvarjala s prostitucijo, ni imela sovražnikov," je povedal njen brat, ki je identificiral njeno truplo. Ženska je sicer izginila 25. marca zvečer.

V zadnjih nekaj letih je to že šesta žrtev. Pred njo so italijanski policisti našli na različnih krajih v bližini tega jezera še pet žensk, vsa trupla so bila zavita v črne plastične vrečke za smeti, ubite so bile na podoben način, zato se pojavljajo špekulacije, da gre za žrtve serijskega morilca. Nekatere od njih so se sicer ukvarjale tudi s prostitucijo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.