Slovenija > Črna kronika
2090 ogledov

Šest jih je potrebovalo zdravnika, štirje v bolnišnici

Požar
V objektu, v katerem je bilo 31 oseb je zagorelo je perilo naloženo na kaminu.

Včeraj zvečer ob 22.36 je zagorelo v lesenem objektu v Srednji vasi pri Bohinju. "Zagorelo je zaradi prekomernega kurjenja, pri katerem je zagorelo tudi perilo naloženo na kaminu in lesen del okoli peči," navaja republiška uprava za zaščito in reševanje. "Do prihoda gasilcev so stanovalci perilo iznesli na prosto in požar pogasili."

Gasilci PGD Bohinjska Bistrica in Srednja vas v Bohinju so na kraju ugotovili, da je bilo v objektu enaintrideset oseb. "Objekt in okolico so pregledali s termovizijsko kamero in detektorjem za zaznavanje plina," še navajajo pri URSZR. "Objekt je do nadaljnjega neprimeren za bivanje. Stanovalci bodo prespali v šotoru, ki je postavljen poleg objekta."

Gasilci so šest oseb, ki so se najverjetneje nadihale dima, odpeljali v zdravstveni dom, od tega so štiri osebe odpeljali naprej v bolnico. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.