Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Šest let za smrtni udarec

Bezjak na sojenju. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Roxly. Gašperju Bezjaku dokazan naklep pri udarcu Vladimirju Višnerju.

Naklep. Gašper Bezjak je kriv povzročitve hude telesne poškodbe z eventualnim naklepom, je besedam okrožne državne tožilke Zvonke Knavs sledila predsednica senata Mateja Lužovec. Namesto predlaganih osem let zapora je Bezjaku prisodila šest let zapora, ker je upoštevala olajševalne okoliščine, med drugim obžalovanje in priznanje dejanja. Do pravnomočnosti sodbe Bezjak ostaja v priporu, a bo sodba romala tudi na višje sodišče, saj z odločitvijo sodnice nista zadovoljna ne obramba ne tožilstvo, ki se bosta pritožila.

Višine kazni ne želim komentirati. Za nas bi bilo edino sprejemljivo, če bi lahko čas zavrteli za eno leto nazaj.
Hedvika Možina, sestra pokojnega

S pestjo v obraz
V slabem letu se je tako končalo sojenje Gašperju Bezjaku, ki je 6. aprila lani pred lokalom Roxly z enim samim udarcem s pestjo v obraz pokončal 42-letnega odvetnika Vladimirja Višnerja. Udarec je bil tako močan, da je Višner padel vznak ter si hudo poškodoval glavo in možgane.

Po 36 dneh kome je umrl. Tožilka je prepričana, da so Bezjaku dejanje dokazali, medtem ko je Bezjakov odvetnik Gorazd Fišer poskušal senat prepričati, da naklep ni bil dokazan in da je šlo kvečjemu za povzročitev hude telesne poškodbe iz malomarnosti: “Šlo je za hipen dogodek. Obdolženi je oškodovancu takoj priskočil na pomoč ter počakal reševalce in policiste. Ni mogoče trditi, da se je Bezjak zavedal, da bo zaradi udarca oškodovanec dobil hudo telesno poškodbo.”

“Obdolženi je dejanje res priznal, a le po spletu okoliščin,” je med drugim dejal Marko Rajčević, pooblaščenec oškodovanca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.