Slovenija > Črna kronika
179 ogledov

Šesta žrtev balonarske nesreče

Nesreča balona v Ljubljani. Boštjan Tacol
Za posledicami balonarske nesreče je umrla še šesta žrtev.

Poškodbe so bile usodne za 59-letnega moškega, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Ob tem še sporočajo, da preiskava še vedno poteka.

Preminuli naj ni pilot

Kot je danes pojasnil predstojnik oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo UKC Maribor Erik Vrabič, je njihov pacient, ki je utrpel globoke, 60-odstotne opekline, umrl v soboto popoldne. Njegovo stanje se je kljub vsem ukrepom zdravnikov začelo slabšati že v začetku preteklega tedna. Prvič je bil sicer operiran že prvi ponedeljek po poškodbi, nato pa je bil oskrbovan dnevno, v posameznih dnevih tudi večkrat na dan.

"Šestdesetodstotna globoka opeklina je izjemno kritična in se v veliko primerih konča s smrtjo. Ne gre le za opeklino, ampak tako hude opekline prinesejo s seboj številne spremembe v organizmu. Prihaja do številnih zapletov in odpovedovanja organov, kar pa je za današnjo medicino nerešljiv problem," je pojasnil Vrabič.

V mariborsko bolnišnico so sicer po nesreči prepeljali dva pacienta, med katerima pa po neuradnih informacijah naj ne bi bilo pilota balona, kot so sprva poročali nekateri mediji. Informacij o tem v UKC Maribor sicer ne dajejo, je pa Vrabič povedal, da je stanje drugega pacienta stabilno ter da ni v življenjski nevarnosti.

Naj vas spomnimo

Nesreča se je zgodila 23. avgusta. Na kraju nesreče so umrli štirje ljudje, 28 se jih je poškodovalo, od tega sta bila dva v življenjski nevarnosti. Kasneje je v bolnišnici umrla še ena žrtev in zdaj še ena. Skupno število žrtev se je tako povzpelo na šest.

Na nesrečo je bistveno vplivalo vreme oziroma tako imenovano striženje vetra pri tleh, zaradi katere je postal največji balon v Sloveniji neobvladljiv. Veter je nastal kot posledica jutranjih neviht na območju Gorenjske in razgibale zračno maso na širšem območju, tudi v okolici Iga na Ljubljanskem barju, kjer je prišlo do nesreče. Poleg tega je bil pilot brez ustreznega dovoljenja, saj je imel težave z vidom.

Komentarjev 1
  • balon 11:51 10.september 2012.

    spet nepreverjene trditve novinarja P.M.,ki kategorično zatrjuje,da je bil pilot brez ustreznega dovoljenja....pilot je v času nesreče imel in še vedno ima veljavno licenco za pilota prostoletečega balona !!! navajanje neresničnih dejstev je vsaj v pravniih državah kaznivo dejanje !!!