Slovenija > Črna kronika
120 ogledov

Siloviti trčenji v Avstriji in na Hrvaškem vzeli šest življenj

Prometna nesreča na Hrvaškem Pixsell
V dveh nesrečah, v eni na Hrvaškem, drugi v Avstriji, je umrlo šest ljudi.

V prometni nesreči na avstrijski avtocesti A4 so v petek zvečer umrle tri osebe. Po navedbah policije sta trčila kombi s sedmimi madžarskimi delavci in tovornjak. Kombi naj bi se ob trčenju zagozdil v podvozje tovornjaka, ki ga je nato vlekel s seboj več kot 100 metrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Do nesreče je prišlo okoli 18. ure, ko je 24-letni romunski voznik tovornjaka nenadoma zapeljal pred kombi na prehitevalnem pasu. 25-letni voznik kombija, s katerim so se delavci z nemške Bavarske vračali domov na Madžarsko, ni mogel pravočasno zavreti in je s polno hitrostjo trčil v tovornjak.

Voznik in dva potnika v kombiju so bili v nesreči le lažje ranjeni, medtem ko en potnik ni bil poškodovan. Avtocesta je bila po nesreči nekaj ur zaprta, še navaja APA.

Trije mrtvi tudi na Hrvaškem 

Do grozovite prometne nesreče pa je včeraj prišlo tudi na Hrvaškem na avtocesti A3 Bregana - Lipovac pri kraju Repušnica. Umrle so tri mlade ženske. 

Po prvih podatkih naj bi voznica, ki je z osebnim vozilom prehitevala, v nekem trenutku izgubila nadzor nad avtomobilom. Zapeljala je na travnato površini, močno zavila desno, nato pa trčila v tovornjak, ki je stal na odstavnem pasu, poročajo hrvaški mediji. 

Dve ženski sta umrli na kraju nesreče, tretja pa je ponoči umrla v bolnišnici. 

Po pričevanjih voznikov je bila gosta megla, zaradi katere je bila močno zmanjšana vidljivost. 

Komentarjev 2
  • Skippy 19:57 05.april 2014.

    1% smrtnih nesreč povzročijo Romuni, 10% še ostali tujci, 90% domači - ampak vsi udrihate po Romunih?

  • mph 13:15 11.januar 2014.

    In te tovornjakarske petarde s kupljenimi vozniškimi iz Romunije in drugje nihče sistematično ne nadzira. Bi se morala malo policija raje spravit lovit take po avtocestah. To, kar se je zgodilo, je vsakodnevna zadeva, vsaj, ko sem se vozil dosti ...prikaži več po avtocestah. On je "kamiondžija", ima največjega in ga ne briga nič drugega.