Slovenija > Črna kronika
596 ogledov

Sinu grožnja 
s Plutovo fotografijo

Mirko Ulčar. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
"Upam, da bom v pol leta pridobil orožje, saj se bojim za varnost svoje družine."

Ste pričakovali odločitev, da je država odgovorna za smrt vaše žene Ljubice, ki jo je ubil Silvo Plut?
Nisem. A če mislite, da je to zame olajšanje, se motite. Meni bi bilo najlepše, če bi lahko bil z Ljubico.

Boste vztrajali pri odškodnini v višini 125 tisoč evrov in renti za otroka?
Seveda, za vsak dan od dneva umora (24. februar 2006, op. a.). Čeprav dvomim, da bom denar sploh kdaj dobil.

Kako otroka prenašata izgubo?
Že takoj po dogodku je bilo grozljivo, zadnjega pol leta pa je nepredstavljivo. Starejši sin se je popolnoma zaprl vase, vsak teden obiskujeva psihiatra. Nima se komu zaupati, jaz mu stojim ob strani, a mama je le mama. Kadar je sam doma, se zaklene. Nadvse se boji, sploh od poletja, ko je po elektronski pošti dobil grožnjo, da ga bodo na njegov 18. rojstni dan ubili. Ob grožnji je bila Plutova slika. Rojstni dan pa ima v ponedeljek.

Ste obvestili policijo?
Smo, so prišli, fant je šel z njimi, saj so odnesli računalnik in skopirali disk. A to je bilo tudi vse. Od poletja do danes od njih ni nobenih novic. Ne zaupam jim več.

Je kdo grozil tudi vam? Je kateri od Plutovih pajdašev, denimo Hubert Ocvirk (zaprt na Dobu, op. a.) ali Zoran Mezga (zaprt v Kopru, op. a.), poskušal stopiti v stik z vami?
Mezga je pisal bratu, da mu je Ocvirk naročil, da me mora, ko pride iz zapora, likvidirati. A jaz sem pripravljen, boril se bom do konca. Za svojo varnost si moram nabaviti orožje, najpozneje v pol leta. Nisem namreč prepričan, da se res ne bo nič zgodilo, ko prideta iz zapora.

Ste s taščo, ki vam je zamerila, ker ste Ljubico prepustili Plutu, vi pa zbežali, v stiku?

Kaj sem pa mogel? Verjamem, da mi je zamerila, tudi jaz bi, če bi tako izgubil hčerko. Lahko si predstavljam, saj jo tudi sam še danes pogrešam. Smo v telefonskih stikih, otroka pa jo obiskujeta.

Kmalu po umoru ste se poročili in tretjič postali oče.
Brez zdajšnje žene ne bi preživel, ona me je dvignila.

Živite v hiši, kjer vas verjetno vse spominja na pokojno ženo. Se boste ob izplačilu odškodnine odselili?

Kje pa! Nikjer ni lepše kot doma. Doma je umrla žena, tam bom tudi jaz. Kjerkoli bi bil, bi imel sliko svoje žene pred očmi, to je moja usoda. Ona je moj angel varuh, na pokopališču poleg nje pa je moja parcela. Ko bo prišel moj čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.