Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Sinu zameril, da mu ni dovolil piti

Slovenija 14.10.13, Oto Pikelc, obtozeni na dve leti zapora zaradi poziga, Krsko Nada Černič Cvetanovski
Požig. Oče, ki je sinu zažgal domačijo, trdi, da ni bil prišteven, tožilstvo, da je to storil iz maščevanja.

Dve leti zapora je tožilstvo ponudilo 68-letnemu Otu Pikelcu iz Pavlove vasi pri Pišecah, če prizna, da je zažgal sinovo domačijo in mu povzročil za več kot 20 tisoč evrov škode. Pikelc priznava, da je zakuril, a trdi, da je bil zaradi zaužitih tablet neprišteven.

Kuril ponoči

Obdolženi je ob 4. uri zjutraj zažgal bale sena in slame na podstrešju gospodarskega poslopja, požar je zanetil tudi pod traktorjem, nakladalko in balirko ter šel spat. Ob 6. uri so domači opazili požar ter s sosedi in gasilci preprečili katastrofo.

Nezadovoljen z oskrbo

Pikelc, ki je pred dvema letoma na sina prepisal kmetijo, v zameno pa je sin prevzel skrb za očeta in mater, ni bil zadovoljen s sinovo oskrbo. Sin in oče sta bila že dlje v sporu. Oče je trdil, da mu sin dolguje tri tisoč evrov, da mu ne da hrane, da je vse življenje garal in postavil kmetijo, zdaj pa je revež. Najbolj pa je sinu zameril, da mu ni dovolil piti, čeprav je sam zasadil sedem tisoč trt, prav tako ni smel voziti traktorja. Po sinovih besedah so mu prepovedali voziti traktor zato, ker je vinjen z njim povzročil nesrečo in sta morala s svakom zavarovalnici povrniti osem tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.