Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Skala splašila konja, jezdec v prepad

Jezdec na konju Shutterstock
Gorski reševalci so imeli včeraj veliko dela. Med drugim so reševali jezdeca, ki je s konja padel v globoko grapo.

"Nekaj po 20. uri se je jezdec vračal iz koče pri Blegošu po tamkajšnji poti. V nekem trenutku se je pred konja z desne strani prikotalila skala, pri tem pa se je konj splašil in jezdeca vrgel s sedla. Moški je padel čez rob in se skotalil po grapi od 80 do sto metrov globoko, kjer je obležal huje poškodovan," je za Žurnal24 povedal načelnik škofjeloških gorskih reševalcev Roman Hartman.

Žival je brez jezdeca sama nadaljevala pot in prišla do kmetije v Gorenji Žetini, kjer so ga opazili domačini in jezdečevi kolegi. TJezdeca so takoj poklicali in ga nato tudi našli v strmi grapi. Ker mu niso mogli pomagati, so na pomoč poklicali reševalce. 

Enajst škofjeloških reševalcev je imelo zelo naporno nalogo, saj je bila grapa strma, zaradi večernega dežja zelo spolzka, ovirala jih je tudi noč. Ponesrečenca, ki je imel zlomljen gleženj in odrgnine po telesu, jim je uspelo izvleči iz grape, nato so ga oskrbeli in predali v nadaljnjo oskrbo medicinski ekipi.

Dva padca in izgubljeni Anglež

Sicer pa so reševalci včeraj zgodaj popoldne posredovali tudi v severni steni Triglava, kjer sta padla dva planinca. S helikopterjem Slovenske vojske so ju reševalci GRS Mojstrana odpeljali v SB Jesenice, kjer so ju oskrbeli in ju odpustili v domačo oskrbo.

Kranjskogorski reševalci pa so v okolici zgornjesavskega turističnega centra iskali izgubljenega anglešega turista, medtem ko so imeli njihovi jeseniški kolegi veliko dela s planinko, ki je na  poti s Kresa proti Pristavi padla in zdrsnila po hribu. Tudi njo so reševali s pomočjo helikopterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.