Slovenija > Črna kronika
5600 ogledov

Skala stisnila 12-letnika ob drevo, umrl na kraju nesreče

Gasilska zveza Bovec Gasilska zveza Bovec
Huda nesreča, ki je terjala mlado življenje.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o hudi nesreči, ki se je zgodila včeraj popoldne v bližini kampa Jelinc v občini Bovec. 

"Ob 16.39 je na melišču v bližini kampa Jelinc v občini Bovec tujega državljana skala stisnila ob drevo in je na kraju podlegel poškodbam," so zapisali pri URSZR. "Gasilci PGD Bovec so na mestu nesreče nudili prvo pomoč ponesrečencu in ekipi NMP Tolmin, gorski reševalci GRS Bovec pa so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela komunalna služba."

Po nabrežini v bližnji gozd

Policija je bila o nesreči tujega državljana v kampu na območju naselja Soča obveščena ob 16.41. "Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da se je med igro na strmem pobočju v bližnjem gozdu smrtno ponesrečila mlajša oseba iz Nemčije," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "Slednji je bil v skupini mladostnikov (38 mlajših oseb pod vodstvom 11 vodičev) kot udeleženec šole v naravi, ki ga je organiziral eden od nemških planinskih klubov."

Omenjeni mladostnik je skupaj z nekaj prijatelji odšel približno 50 metrov po nabrežini navzgor v bližnji gozd. "Ko je manjša skupinica mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je le-ta prevalila in nesrečnega mladostnika stisnila ob drevo," navaja Božnik. "Ostali prisotni mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri njihove vodnike, ki so nemudoma pohiteli na omenjeni kraj, odmaknili večjo skalo in začeli z oživljanjem mlajše osebe. Prav tako so vodniki na pomoč poklicali tudi pristojno reševalno službo."

Oživljanje ni pomagalo

Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala z oživljanjem mladostnika, za njimi pa je nato prispela še ekipa Nujne medicinske  pomoči  ZD Tolmin. "Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi na kraju s strani reševalcev je mladostnik podlegel telesnim poškodbam," navajajo pri PU Nova Gorica. "S strani zdravnice na kraju je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani." 

Pomoč na kraju so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela pristojna služba. "O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici," še navajajo pri PU Nova Gorica. "Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem."

Radio Slovenija je poročal, da je v nesreči umrl 12-letni deček iz Nemčije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • perhan63 09:09 11.junij 2019.

    gorski reševalci GRS Bovec pa so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela komunalna služba." a ni lepše besede kot komunalna služba...idiot pisunski