Slovenija > Črna kronika
9613 ogledov

Skesanca iz Kavaškega klana bi zmleli v mesoreznici

Kavaški klan MUP Srbije Iz človeškega mesa so pripravljali čevapčiče tudi v Srbiji.
Mariborsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper brata Nenada in Kosto Tabakovića, ki naj bi bila vpletena v naročeno likvidacijo Darka Nevzatovića, glavno pričo na sojenju domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana.

Domnevne člane slovenske celice črnogorskega Kavaškega klana obremenjujejo pričevanja štirih skesancev, najpomembnejši med njimi je Darko Nevzatović, ki se v sodno dvorano na ljubljanskem Gorspodarskem razstavišču zakrit in s spopačenim glasom javlja prek videokonference, saj so ga z družino v okviru programa za zaščito prič umaknili v tujino.

Kazen je bila smrt

Nevzatović je koordiniral posle z drogo, a se menda "poslovno" razšel z domnevnim vodjo Klemnom Kadivcem in maja 2020 postal tajni sodelavec policije. Vanj so domnevni člani hudodelske združbe posumili že zelo kmalu, potem ko so julija istega leta v Nemčiji prijeli Radenka Vučenovića, ki je v tovornjaku prevažal dobrih 212.000 evrov za nakup kokaina, avgusta pa v Italiji še Kosto Tabakovića, ta naj bi švercal 70 kilogramov konoplje. Slednjega so pri naših zahodnih sosedih obsodili in je kazen že prestal.

Kazen za izdajo je bila smrt in na Nevzatovića naj bi dvakrat skušali izvesti atentat:  avgusta 2020 v Loznici v Srbiji, kjer ima hišo, a je nesojenemu morilcu odpovedal motor, s katerim bi zbežal po dejanju, in marca 2021 v Kopru. Likvidator naj bi prišel iz Beograda, a se je tudi ta načrt izjalovil, ker je njihovo tarčo že varovala policija. Šef Kavaškega klana Radoje Zvicer naj bi celo ponudil milijon evrov za videoposnetek, kako so Nevzatoviću odrezali glavo, vendar so imeli menda njegovi podrejeni drugačno zamisel,  končal naj bi v stroju za mletje mesa.

Več scenarijev za likvidacijo

Dvainpetdesetletni Nenad Tabaković iz Hočkega Pohorja, ki zaradi slabega zdravja ni sposoben sodelovati na sojenju drugim domnevnim članom Kavaškega klana, in njegov štiri leta mlajši brat Kosta iz Maribora naj bi bila vpletena v poskus druge likvidacije Nevzatovića, skupaj s še štirimi osebami.

Po poročanju Večera naj bi imela nalogo v Kopru najti skesanca in potem obvestiti Filipa Vrzića, enega najvišjih v hierarhiji združbe. Ta naj bi nato organiziral umor, a kot rečeno, je bila tarča takrat že zaščitena. Mimogrede, Vrzić je zdaj v srbskem priporu, a zaradi povsem drugega očitka, septembra lani naj bi umoril lastnega očeta.

Nevzatovića naj bi na Primorskem umorili s pištolo, po drugem scenariju ob cesto nastavili bombo in jo aktivirali v trenutku, ko bi se peljal mimo, po tretjem pa ga ugrabili in po smrti zmleli v mesoreznici.

Preiskovalci so očitno zoper brata Tabakovića zbrali dovolj dokazov, da je specializirano državno tožilstvo v začetku tedna zoper njiju vložilo obtožnico na mariborsko okrožno sodišče.

Komentarjev 2
  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 11:33 19.januar 2024.

    sami kleni Slovenci... Kosta, Nenad, Radenko.... in kaj bodo počeli njihovi sinovi? Študiral ekonomijo in delali v pisarni?