Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Škoberne ostaja v pridržanju

1/3
Žurnal24 main
Ljubljanska preiskovalna sodnica zaslišala sodnika Milka Škoberneta. Sodnik ostaja v sodnem pridržanju.

Po skoraj treh urah zasliševanja sodnika Milka Škoberneta, osumljenega zlorabe sodniške funkcije in prejema podkupnine, sodnica zanj še ni odredila pripora. Škoberne tako ostaja v sodniškem pridržanju.

Zaslišana sta bila tudi domnevna posrednika pri pridobivanju podkupnine, Marjan Salobir in Esad Ramić. Slednji je ostal v priporu, medtem ko so Salobirja izpustili, saj tožilstvo zanj ni podalo predloga za pripor.

Hotel je 50 tisoč evrov podkupnine
Kriminalisti iz Celja in Ljubljane so sum storitve kaznivega dejanja začeli preučevati decembra lani, po kazenski ovadbi, v kateri je bilo Škobernetu očitano, da je prejel gotovino v višini devet tisoč evrov ter da je za ista dejanja zahteval še denar v višini 50 tisoč evrov.

Med preiskavo so sum potrdili in ugotovili, da sta Škobernetu pomagali še dve osebi. Osumljencem so podtaknili 18 tisoč navidezne podkupnine, ki so si jo v nadaljevanju razdelili, Škoberne pa je vsoto položil na eno izmed celjskih bank.

Na tej podlagi so policisti v sredo vsem trem odvzeli prostost in skupaj opravili šest hišnih preiskav na domu, v gospodarskih družbah in prostorih sodišča v Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.