Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Sredi Škofje Loke se je zažgal

Gasilec EPA
Namesto z veselim razpoloženjem pred skokom v novo leto so se gasilci in stanovalci v središču Škofje Loke sinoči borili s podtaknjenim požarom. V njem je ena oseba umrla.

Okoli pol enajstih zvečer je zagorelo v mansardnem stanovanju večstanovanjskega objekta na Mestnem trgu v Škofji Loki. Gasilci PGD Škofja Loka, Stara Loka, Trata, Virmaše-Sv. Duh in poklicni gasilci iz Kranja, ki so na kraj prihiteli z avtolestvijo, so uspeli požar ukrotiti in pogasiti.

V požaru je ena oseba izgubila življenje, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Domnevno gre za 62-lastnika stanovanja. Po neuradnih podatkih Radia Slovenija naj bi šlo za povzročitelja požara, ki naj bi se namerno zažgal. S tem naj bi v preteklosti tudi že večkrat grozil.

Policija pa ugotavlja, da je zagorelo zaradi eksplozije plina v stanovanju. Za zdaj ni indicev, da bi bil v dogodek vpleten še kdo ali da bi do eksplozije prišlo zaradi tehnične napake, poroča STA. 

Dve stanovanji sta bili v požaru uničeni, dokončna škoda pa bo znana po zaključeni preiskavi. Stanovalci so novoletno noč prenočili pri sorodnikih, nadaljno skrb zanje pa bo prevzela občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.