Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Škofjeloškega župana zbil nekdanji kandidat SDS za župana, na zadnjih volitvah kandidat SMC

miha ješe Špela Mohorič
Dosedanje ugotovitve policistov kažejo, da je voznik avtomobila v sredo zjutraj v Škofji Loki namerno trčil v škofjeloškega župana, ki se je s kolesom peljal v službo. Kriminalisti so v ravnanju voznika ugotovili znake kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih in njegovi samoprijavi so vozniku že v sredo zjutraj odvzeli prostost in ga pridržali.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, dosedanja obvestila, ki so jih zbrali v sodelovanju s preiskovalno sodnico in državno tožilko, izkazujejo sum, da v trčenju ne gre za klasično prometno nesrečo, ki jo udeleženec največkrat povzroči zaradi neupoštevanja prometnih pravil, temveč gre za namerno trčenje voznika v kolesarja. Kriminalisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi utemeljili sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Policija podrobnosti o osumljencu ni posredovala.

Osumljenca so sicer sinoči pripeljali pred preiskovalnega sodnika kranjskega okrožnega sodišča. Po poročanju medijev se je izkazalo, da gre za znan obraz iz škofjeloške politike Blaža Kujundžiča, ki je leta 2006, ko je na volitvah slavil bivši župan Igor Draksler, kot predsednik občinske SDS kandidiral za župana. Tudi kasneje je še ostal v politiki. Pred dvema letoma je tako kandidiral za občinskega svetnika na listi SMC.

Župan Miha Ješe je med pomembnejšimi investicijami letos izpostavil še vzpostavi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kakšen je bil njegov motiv za domnevni napad na župana Miho Ješeta, ni znano. Kriminalisti so pojasnili, da jim je osumljenec podal svoje videnje dogodka, preiskava o njegovih motivih in vzrokih za dogodek pa še poteka. Z zbranimi podatki bodo kriminalisti seznanili pristojno državno tožilstvo.

Ješe ostaja v kliničnem centru

Škofjeloški župan Miha Ješe je bil v trčenju poškodovan, imel naj bi zlomljeno ključnico. Čeprav je glede na prve podatke utrpel lažje poškodbe, pa gre po pravni kvalifikaciji za hudo telesno poškodbo, za katero veljajo zlomi.

Ješe ostaja v ljubljanskem kliničnem centru. Na škofjeloški občini pa so, kot so sporočili, "z obžalovanjem in prizadetostjo prejeli današnje poročilo pristojne policijske uprave, da župan ni bil udeležen v običajni prometni nesreči, pač pa da obstaja sum kaznivega dejanja namernega trčenja".

O najnovejših ugotovitvah policije je bil tudi župan že obveščen. "Vendar o sami nesreči, povzročitelju in dogodkih po sami nesreči, župan ne ve nič, saj ga je vozilo zadelo nenadoma, povsem nepričakovano," so pojasnili na občini, kjer verjamejo, da bodo policija in drugi pristojni organi strokovno in korektno opravili vse potrebne postopke.

Na vprašanje, ali bo sedaj Ješe deležen kakšnega varovanja, policisti odgovarjajo le, da v zvezi s tem še ne morejo podati nobenih informacij. Prav tako niso mogli podati komentarja tovrstnih napadov. "Policija takšne dogodke težko komentira, gre pa verjetno za spekter različnih okoliščin, ki privedejo posameznika do odločitve za storitev takega dejanja," pravijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • Milan Novak 11:14 01.oktober 2016.

    Ali bo tožilstvo to dejanje obravnavalo ,kot poskus umora ? Osumljenec iz Stranke Mafijskega Centra !!!

  • Zmago 10:41 01.oktober 2016.

    Joj, Bortchy ti si tak ............................ lep !! Žal si zmudil, ko je bog delil .......................... pamet !! ;-))))http://www.slovenskenovice.si/tags/boris-odreitz-bortchyhttp://www.slovenskenovice.si/tags/boris-odreitz

  • Boris Odreitz 23:04 30.september 2016.

    kot nkaže v kooperaciji bavčar in Janša saj sta vendar ja sorodnika. Politična sorodnika