Slovenija > Črna kronika
1109 ogledov

Skoraj mesec dni po pretepu umrl

Nasilje, pretep Suzana Kos
Starejši moški, ki ga je pretepel mladoletnik, je umrl. Policija bo ovadila tri mladoletnike.

Policisti Policijske postaje Rače so zaključili preiskavo kaznivega dejanja, ki se je zgodilo 21. junija letos. Takrat je starejši mladoletnik v Račah pretepel 60-letnega moškega, ki je za posledicami poškodb 19. julija umrl. 

Policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je starejša mladoletnica pokojnega zvabila v čakalnico Železniške postaje Rače. Ko je pokojni prišel tja, so v čakalnico vstopili še osumljenec, prej omenjena mladoletnica in še ena mladoletnica. Po začetnem pogovoru je osumljeni, vpričo obeh mladoletnic, z roko in nogo večkrat udaril oškodovanca po glavi in telesu, nakar so vsi trije mladoletniki zapustili prostor in poškodovanega pustili ležati v čakalnici železniške postaje.

V čakalnici je pretepenega moškega našel uslužbenec Slovenskih železnic in obvestil reševalce. Ti so poškodovanega odpeljali v UKC Maribor. O tem so obvestili tudi policiste, ki so še isti dan opravili ogled, vendar takrat na podlagi tega, ob pomanjkanju informacij, še niso mogli zaključiti, da gre za tako hudo kaznivo dejanje. 

Policisti iz Rač so osumljenemu mladoletniku 8. julija odvzeli prostost in ga za potreben čas pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma povzročitve Posebno hude telesne poškodbe, katere posledica je bila smrt. Ovadili bodo tudi obe mladoletnici, ker dejanja nista prijavili policiji.

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 16:13 27.julij 2017.

    Namesto mladoletnikov zapreti starše za minimalno 10 let!Ko mularija postane polnoletna pa vsakega na 30 let prisilnega dela.