Slovenija > Črna kronika
859 ogledov

Skozi naselje 70 kilometrov nad omejitvijo

policija radar hitrost lexus PU Novo mesto
Ujeli so ga v petek pozno zvečer.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so 3. avgusta zvečer izvajali meritve hitrosti v naselju Srebrniče, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro. Nekaj pred 23. uro so ujeli voznika osebnega avtomobila znamke Lexus, ki je skozi naselje peljal 120 kilometrov na uro. 

21-letnega voznika so izsledili v okolici Straže. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o nevarnem ravnanju pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili tudi sodišče. 

Lani in letos je na cestah na območju PU Novo mesto v 18 prometnih nesrečah s smrtnim izidom umrlo 19 ljudi. Neprilagojena hitrost je še naprej med najpogostejšimi vzroki najhujših prometnih nesreč, saj je bila vzrok za kar 11 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 12 ljudi. 

Policija od danes pa do 12. avgusta v okviru vseevropske akcije Hitrost poostreno preverja, ali vozniki upoštevajo omejitve hitrosti. Nadzor izvajajo na vseh slovenskih cestah. 

Letos je zaradi neprilagojene hitrosti v prvem polletju umrlo 20 ljudi, kar predstavlja 39 odstotkov vseh umrlih. V enakem obdobju lanskega leta je zaradi neprilagojene hitrosti v prometnih nesrečah umrlo 34 ljudi, kar je 45 odstotkov vseh umrlih.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Fenix Ariel 12:04 07.avgust 2018.

    Da nekdo vozi tak avto in tako hitro čez naselje, je znak, da ima zelo majhen falus, nizko samopodobo in inteligenco. Ali preprosto povedano en navaden slabič.