Slovenija > Črna kronika
841 ogledov

Skozi naselje 70 kilometrov nad omejitvijo

policija radar hitrost lexus PU Novo mesto
Ujeli so ga v petek pozno zvečer.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so 3. avgusta zvečer izvajali meritve hitrosti v naselju Srebrniče, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro. Nekaj pred 23. uro so ujeli voznika osebnega avtomobila znamke Lexus, ki je skozi naselje peljal 120 kilometrov na uro. 

21-letnega voznika so izsledili v okolici Straže. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o nevarnem ravnanju pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili tudi sodišče. 

Lani in letos je na cestah na območju PU Novo mesto v 18 prometnih nesrečah s smrtnim izidom umrlo 19 ljudi. Neprilagojena hitrost je še naprej med najpogostejšimi vzroki najhujših prometnih nesreč, saj je bila vzrok za kar 11 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 12 ljudi. 

Policija od danes pa do 12. avgusta v okviru vseevropske akcije Hitrost poostreno preverja, ali vozniki upoštevajo omejitve hitrosti. Nadzor izvajajo na vseh slovenskih cestah. 

Letos je zaradi neprilagojene hitrosti v prvem polletju umrlo 20 ljudi, kar predstavlja 39 odstotkov vseh umrlih. V enakem obdobju lanskega leta je zaradi neprilagojene hitrosti v prometnih nesrečah umrlo 34 ljudi, kar je 45 odstotkov vseh umrlih.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Fenix Ariel 12:04 07.avgust 2018.

    Da nekdo vozi tak avto in tako hitro čez naselje, je znak, da ima zelo majhen falus, nizko samopodobo in inteligenco. Ali preprosto povedano en navaden slabič.

Sorodne novice