Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Skozi naselje s 130 km/h

Hitra vožnja - Gorenjska PU Kranj
Čeprav je močno prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, so voznika policisti ujeli.

Gorenjski prometni policisti so včeraj dopoldne na avtocesti obravnavali voznika, ki je z avtomobilom prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost vožnje, hkrati pa je vozil tudi na prekratki varnostni razdalji. 

"S kombinacijo obojega je voznik povzročil veliko tveganje za udeležence v prometu, spravil se je v situacijo, ki mu onemogoča varne in hitre reakcije v nevarnih in nepredvidljivih trenutkih. Pri hitrosti okoli 160 km/h, kolikor je vozil, je voznik vsako sekundo prevozil okoli 40 metrov, za ustavljanje v  idealnih razmerah pa bi potreboval skoraj 200 metrov.  Ker pa razmere niso idealne, je pot ustavljanja še daljša, nevarnosti pa zato bistveno večja," opozarja Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Policisti zaradi kršitve prometnih pravil omenjenega voznika obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Skozi naselje vozil 130 km/h

S prehitrim voznikom so imeli opravka tudi policisti prometne policije Koper. Med opravljanjem meritve hitrosti na glavni cesti med Podgradom in Kozino so v naselju Obrov ujeli voznika osebnega avtomobila, ki je kljub omejitvi hitrosti na 50 kilometrov na uro vozil s hitrotjo 77 kilometrov na uro. 

Ker voznika niso uspeli ustaviti, so se zapeljali za njim s specialnim vozilom, v katerem je nameščen sistem Provida. Preden so ga uspeli ustaviti, so izmerili še njegovo povprečno hitrost, ki je skozi naselje Materija znašala 129,38 kilometra na uro. 

40-letnega državljana Hrvaške so uspeli ustaviti izven naselja Materija, kjer so nato odredili še preizkus alkoholiziranosti. Voznik je imel 0,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Za prvi prekršek mu je bila izrečena globa v višini 500 evrov in 5 kazenskih točk, ki jo je poravnal na kraju. Za drugo kršitev pa se bo voznik moral zagovarjati na Okrajnem sodišču v Kopru. Globa za prekršek znaša 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Janez Poklukar 12:06 08.januar 2017.

    Če je vozil s premajhno varnostno razdaljo,potem je tudi voznik pred njim vozil prehitro,160km/h.

  • Božidar Dinič 09:09 08.januar 2017.

    a je spet katarinčica na poti v italijo šoping šoping

  • Žurnalček 09:07 06.januar 2017.

    Stanko 75 , kaj pa nalet na nesrečo , kjer vsi stojijo ali pa na žival na cesti ,da o možnem poledenelem cestišču ob teh dnevih ne govorim . Tudi sam vozim poleti 150-160 če se le da in to ...prikaži več samo na krajših delih , ravno zaradi Provide , ki te mora spremljati 1 km , da meritev velja . Kakor se mi pa za ritjo pojavi Škoda ali Pasat pa 130 .