Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Skozi rdečo luč in v 12-letno peško

Za semafor se za zdaj ni odločilo še nobeno mesto, čeprav prispeva k varnosti, s Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo na Vodnikovi cesti v Ljubljani, njihovi primorski kolegi pa ponoči nesrečo pri Obrovu.

42-letni voznik osebnega vozila VW Passat je zaradi vožnje skozi rdečo luč trčil v 12-letno peško, ki je ob sebi potiskala kolo. Vozišče je prečkala povsem pravilno. Velika sreča v nesreči je, da je utrpela le lahke telesne poškodbe, končalo bi se lahko veliko huje.

Deklico so z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center, zoper voznika pa bodo policisti napisali prijavo. 

Z avtobusom v osebni avto

Do prometne nesreče, ki se je razpletla povsem srečno, je ponoči prišlo tudi pri Obrovu. POvzročil jo je 43-letni državljan Italije, ki se je s parkirišča z avtobusom vključeval v promet proti Podgradu.

Pri speljevanju na cesto je izsilil prednost 21-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki se je peljal proti Kozini. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Policisti bodo kazensko ovadili voznika avtobusa, zoper mladega voznika osebnega avtomobila pa so odredili izredni pregled njegovega vozila, saj obstaja sum, da je prehitro pripeljal.

V avtobusu je bilo 38 potnikov; k sreči se ni nihče poškodoval. 

Komentarjev 2
  • Sandi 12:55 11.junij 2015.

    Človek se lahko le križa. Pred dnevi gledam tipa v krem Hyundai-u v Retečah, dohiti avtobus, ki stoji pri rdeči luči, ga prehiti po pasu za zavijanje levo in s polnim plinom skozi križišče. Če bi kak pešec prečkal cesto ...prikaži več pred avtobusom, ga sploh ne bi videl in kreten bi ga odpeljal na pokrovu motorja do Jeprce. Za ustrelit!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:52 11.junij 2015.

    ignoriral je rdečo luč, ignoriral je peško...takmu bi mogl vzet izpit. kar dve pomembni stvari je spregledal v istem času. glavno delo voznika je pa ravno spremljanje situacije na in ob cesti.