Slovenija > Črna kronika
72 ogledov

Skriva, kje bo pometal

slovenija 30.05.13, Dari Juzna, sodisce, sojenje, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Dari Južna. Enega od najbogatejših Slovencev si za računovodjo želijo celo brezposelni.

"O tem, kaj in kje bom delal, ne bom govoril. Držal se bom načela, da bom raje več delal in manj govoril, tako kot vedno," napoveduje Dari Južna, dolenjski poslovnež in eden od najbogatejših Slovencev, ki naj bi v naslednjih dneh začel opravljati družbenokoristna dela. S tem bo začel služiti leto in devet mesecev zaporne kazni, kolikor mu jo je ljubljansko sodišče naložilo julija zaradi pranja denarja in oškodovanja cestnega in gradbenega podjetja CGP za skoraj pet milijonov evrov.

Sodišče je Južno že sredi oktobra pozvalo, naj se s pristojnim centrom za socialno delo (CSD) v Metliki dogovori, katera dela bo za kazen opravljal. Na CSD sicer ne želijo razkriti, kje točno so Južni priskrbeli novo službo, ker naj bi bili dolžni varovati njegove osebne podatke. Eden od najbogatejših Slovencev mora sicer opraviti 1.260 ur družbenokoristnega dela. Službo pa mu je včeraj ponudila tudi Zveza brezposelnih Slovenije.

Komentarjev 4
  • feferon 11:20 06.november 2013.

    A politiki mu niso ponudili službe? Ponavadi se mafija najprej zgrebe za dobre računovodje...

  • Sultan Miki 09:22 05.november 2013.

    "Za nas bi lahko opravljal predvsem tisto, kar dobro zna. Torej določena organizacijska in računovodska dela," - to pa je res dobro povedano. :D

  • Poss 08:59 05.november 2013.

    Bi rekel, da zato, ker je z obrestmi plačal/vrnil ukradeno (5 mio eur).Hilda je pa dobila 12.000 eur kazni in zapor. Raje vidim, da vrnejo ukradeno, kot pa da dobijo tako smešne kazni in obdržijo veliko več.