Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Skrivala 87 tisoč evrov

Med prijavljenim blagom je bila pol druga tona neprijavljenega. (Foto: Carinska Žurnal24 main
Albanca poskušala na Gruškovju prenesti več kot 87.000 evrov neprijavljene gotovine.

V nedeljo so cariniki mariborske mobilne enote na mejnem prehodu Gruškovje pri dveh državljanih Albanije odkrili neprijavljeno gotovino.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Našteli so 87.150 evrov. Potniki, ki potujejo v Evropsko unijo ali iz nje z gotovino v vrednosti 10.000 evrov ali več oziroma z gotovino enake vrednosti v drugih valutah ali z lahko zamenljivimi vrednostnimi papirji, morajo plačilna sredstva prijaviti carini. Ker potnika tega nista storila, so cariniki denar začasno zasegli, kršiteljema pa naložili plačilo po 650 evrov varščine.

Tona in pol blaga
Še tri dni prej so cariniki mariborske mobilne enote pregledali blago v ladijskem zabojniku, ki je na mejni prehod Gruškovje prispel s slovaškim tovornim vozilom iz reškega pristanišča, namenjeno pa je bilo na Madžarsko.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V zabojniku so med prijavljenim blagom našli tudi 1.500 kg neprijavljenega trgovskega blaga kitajskega porekla, predvsem različnih luči, vžigalnikob in električnih razdelilnikov. Za to bi moral plačati še 1.619 evrov dajatev, prevozniku so neprijavljeno blago zasegli, voznik pa je moral plačati 1.527 evrov varščine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.