Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Skrivnostno truplo pojasnilo umor

Štiri leta staro truplo so na podlagi anonimne prijave našli na zapuščeni železn Žurnal24 main
Napol razpadlo in mumificirano truplo na zapuščeni železniški postaji je varaždinske policiste pripeljalo do umora Romkinje, ki se je zgodil pred štirimi leti.

Truplo, ki so ga sredi maja na podlagi anonimne prijave odkrili na zapuščeni železniški postaji v Varaždinu, je razkrilo zaplet, ki bi lahko bil tema kriminalke, pišejo v hrvaškem Jutarnjem listu. Marca ali aprila leta 2006 je namreč moški romske narodnosti v zapuščeni stavbi v napadu besa za vrat zagrabil in zadušil svojo partnerico, ker je želela prekiniti odnos z njim. Truplo je skril v jamo za popravljanje vlakov, ga pokril z odejo in pobegnil, misleč, da je njegov načrt uspel. Štiri leta pozneje so ga privedli h preiskovalnemu sodniku.

Iskanje identitete in priznanje
Patolog v varaždinski splošni bolnišnici je po obdukciji potrdil, da gre za žensko telo, njeno identiteto pa so prepoznali šele po DNA-analizi v centru za forenzična preiskovanja Ivan Vučetič v Zagrebu. Ugotovili so, da gre za žensko, rojeno leta 1978, s prebivališčem na področju Medžimurja, katerega izginotje je bilo prijavljeno leta 2006. Čeprav na varaždinski policijski upravi njene identitete niso želeli potrditi, so pri Jutarnjem listu prepričani, da gre za žensko romske nacionalnosti, ki je živela v romskem naselju v kraju Mursko Središće. Policija je po poročanju časnika v preiskavi ugotovila, da je ženska umrla nasilne smrti. V torek so na policijsko postaj privedli 36-letnega M. O. iz kraja Nedelišće v Medžugorju, ki je po predložitvi dokazov priznal zločin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.