Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Slišali so klice na pomoč in mu rešili življenje

podiranje drevesa Shutterstock
Starejši Mariborčan se je pri delu v gozdu huje telesno poškodoval. K sreči so njegove klice na pomoč slišali trije pohodniki.

Približno 300 metrov od Trikotne jase proti Pohorski vzpenjači je 70-letni Mariborčan žagal drva in se hudo poškodoval. Poškodovani je zdravnikom povedal, da je pred poškodbo sam padel, a zdravniki menijo, da ga je, zaradi hudih poškodb, moralo zadeti tudi deblo, ki ga je spodrezal. Ob padcu se je z motorno žago porezal po rokah in zaradi tega krvavel. 

Poškodovani je pričel klicati na pomoč. Njegove že povsem izčrpane klice so med spuščanjem od Koče Luka proti Trikotni jasi zaslišali trije pohodniki po Pohorju. Po kakšnih 15 minutah iskanja so poškodovanega našli, mu nudili prvo pomoč in na pomoč poklicali reševalce. 

Ker je takrat na kraju nesreče že pričenjalo snežiti, zaradi krvavitve pa je štela vsaka minuta, ni bilo časa za sklic gorskih reševalcev. Opisani pohodniki (člani ene družine) so zato ponudili pomoč reševalcem, da so poškodovanega z nosili prenesli do reševalnega vozila blizu Trikotne jase, od koder so ga prepeljali v UKC Maribor.

Moški je zelo hudo poškodovan in po zdravniški oceni ni izključena smrtna nevarnost. Policisti obvestila o nesreči še zbirajo.

"Pohodniki in tudi reševalci so se kljub tako slabim vremenskim razmeram požrtvovalno odzvali in poškodovanemu zagotovo rešili življenje. Dejanje, ki nam je lahko vsem za vzgled," so zapisali mariborski policisti.

dezurni@zurnal24.si   

 

 
Komentarjev 2
  • Bosko Boki 17:36 19.april 2017.

    Sem mislil da je že vsem jasno nenapisano pravilo: NIKOLI SAM NA DELO V GOZD!

  • Avatar Leon
    Leon 15:48 19.april 2017.

    "Pohodniki in tudi reševalci so se "kljub tako slabim vremenskim razmeram" požrtvovalno odzvali in poškodovanemu zagotovo rešili življenje. Dejanje, ki nam je lahko vsem za vzgled,"...................tega pa ne razumem ? Reševalci in gasilci rešujejo življenja v vseh vremenskih pogojih ,ko ...prikaži več drugi sladko spijo!