Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Šlo je za lažni preplah

Srednja gostinska in turistična šola Radovljica (Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica je šlo za lažni preplah o podtaknjeni bombi. Pouk že poteka normalno.

"Ogled kraja je končan, nevarnosti, da bi šlo za bombo, ni. V šoli so že začeli s poukom," je za zurnal24.si povedal Andrej Zakrajšek, vodja operativno-komunikacijskega centra (OKC) Kranj.

"Zbrali bomo vsa dejstva in okoliščine, saj takšne lažne najave predstavljajo kaznivo dejanje in zlorabe znamenj za pomoč. Sedaj se bomo usmerili v odkritje storilca in če se le da, ga odkrili ter ustrezno ukrepali," je še dodal Zakrajšek.

Prejeli obvestilo o bombi
Policija je bila ob 7.37 zjutraj obveščena, da je na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica bomba, kar so potrdili tudi na PU Kranj. "K tem obvestilom je treba pristopiti resno, ker gre lahko za izredno nevarne zadeve," je še dodal Zakrajšek. Šolo so po obvestilu evakuirali, toda izkazalo se je, da gre le za lažni preplah.

"Želijo se izogniti obveznostim"
Dogodek je komentirala tudi ravnateljica Marjana Potočnik, ki je povedala, da se je pred šestimi leti na šoli kar dvakrat odvijala podobna situacija. Prepričana je, da je lažni preplah sprožil eden izmed dijakov ali nekdo, ki je z dijakom v stiku.

"Počasi se približuje zaključek šolskega leta in dijaki se včasih želijo izmakniti kakšni obveznosti. Kar nekaj dijakov je imelo za današnji dan napovedano pisne teste in to je lahko eden izmed razlogov, da je prišlo do takšne situacije," je povedala Potočnikova. Kakšna kazen čaka storilca?

"Ko storilca odkrijejo, bomo ukrepali po svoji poti. Kakšen bo ta ukrep, vam ta trenutek ne morem povedati, saj smo še vsi rahlo pretreseni," je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.