Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Slovaka iskalo 21 ljudi, vendar neuspešno

Martin Pavlus PU Nova Gorica
Danes se je nadaljevala iskalna akcija za 26-letnim slovaškim državljanom Martinom Pavlusom.

Tudi današnja akcija je potekala pod vodstvom pomočnika komandirja Policijske postaje Bovec Dušana Svetičiča. Pogrešanega Slovaka je na območju nižjega predela Matajurja (Občina Kobarid) iskalo 21 ljudi. V iskanju so sodelovali tudi policisti Posebne policijske enote – Gorske enote Policijske uprave Nova Gorica, vključeni pa so bili tudi člani Gorske reševalne službe GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid ter dva občana.

Med akcijo so pregledali vodotoke v nižjem predelu Matajurja, vendar 26-letnega slovaškega državljana tudi v okviru današnje iskalne akcije niso našli.

Pogrešan od 8. septembra

Pogrešani 26-letni Martin Pavlus je s skupino planinaril na Matajurju, nato pa je skupino zapustil in se odločil, da se sam odpravi v dolino, kamor pa ni prispel. Istega dne zvečer so policija in reševalci sprožili iskalno akcijo, vendar pogrešanega do današnjega dne še niso našli. V minulih dneh so slovenskim reševalcem in policistom pri iskanju pomagali tudi italijanski člani gorske reševalne službe na italijanski strani Matajurja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.