Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Slovaška: aretirali dva Slovenca

Na Slovaškem so v ponedeljek aretirali dva Slovenca, osumljena preprodaje heroin Žurnal24 main
Na Slovaškem so v ponedeljek aretirali dva Slovenca, osumljena preprodaje heroina. Eden naj bi bil celo obveščevalni agent. Dogodek na MZZ-ju potrdili.

Po poročanju slovaške televizije naj bi šlo za moška, stara 36 in 26 let, je poročala Pop TV. Eden izmed njiju pa naj bi bil celo obveščevalni agent.

Na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ) so nam povedali, da so moška aretirali že včeraj. Kraja in časa pridržanja niso povedali, kakor tudi niso morali potrditi navedb, da naj bi bila Slovenca stara 26 in 36 let. Na vprašanje, ali je bil eden izmed njiju obveščevalni agent, Miriam Možgan, predstavnica MZZ zatrdi: "Tudi če bi bil, verjetno ne bi povedali."

Ministrstvo za pravosodje o dogodku nima podatkov. Dejali so, da v tovrstnih primerih tuji organi najprej obvestijo ministrstvo za zunanje zadeve.

Slovenca del kriminalne združbe
Slovaška televizijska postaja TV Markiza je uspela izvedeti podrobnosti o neuspeli preprodaji. Tovornjak naj bi po njihovem poročanju prevažal 17 ton predhodne sestavine za pridelavo heroina. Vozilo je bilo namenjeno v Turčijo.

Slovaški mediji še poročajo, da je sodišče v mestu Trnava podalo ovadbo zoper dva Slovenca, ki naj bi bila del slovaške kriminalne organizacije. Razkritje preprodajalcev naj bi bil cilj obširne mednarodne policijske akcije.

Prevoz plačal slovaški tajni agent?
Lastnik češkega prevoznega podjetja je za slovaško spletno stran spravy.pravda.sk dejal, da je prevoz spornega tovora 17. decembra preko banke plačalo slovaško podjetje Mozachem Mikláš Milan. Slovaško ministrstvo za notranje zadeve molči in ne odgovarja na domneve, da naj bi omenjeno podjetje vodil slovaški tajni agent. "Vse informacije, ki jih lahko posredujemo javnosti, so bile že podane," je za omenjeno spletno stran dejal tiskovni predstavnik ministrstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.