Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Slovenca išče vse več ljudi

Orebic Shutterstock
Hrvaški gorski reševalci še vedno iščejo slovenskega turista, ki je v četrtek odpravil na vrh Sveti Ilija nad Orebićem. Povečali so število ekip. Reševanje otežuje vročina.

Kot je zapisano na spletni strani HGSS so se reševalci iskanja lotili še bolj intenzivno. Ponoči sta na terenu okoli vrha Sv. Ilije na polotoku Pelješac prestali dve ekipi hrvaških gorskih reševalcev. Ob petih zjutraj pa se jim je pridružilo še šest ekip z reševalnimi psi.

Delo jim otežuje vročina, ki vpliva tudi na pse, saj se njihova učinkovitost hitro zmanjša. Zato iskanje najbolj intenzivno poteka v zgodnjih jutranjih ali večernih urah.

Iščejo tudi na drugih skalnatih predelih. Dve ekipi pa sta se po strmih pobočjih spustili tudi z vrvmi.

Iščejo ga od četrtka

Slovenec, po poročanju hrvaških medijev gre za 68-letnega M. P., se je v četrtek odpravil na vrh Sveti Ilija nad Orebićem in se še ni vrnil. Prav tako se ne oglaša na telefon.

Komentarjev 2
  • sash77 00:09 27.julij 2012.

    malvroče, želim ti da bi šel ti mal gor pogledat, za razliko od tebe sem bil tam gor.Brez psov pa ne moreš najti v tem grmovju nič, tak da ko pes omaga si gori brezveze.In pa še ena ...prikaži več info ta kao hrib v povprečju zahteva več kot 1 smrtno žrtev letno.

  • zic 19:14 15.julij 2012.

    kwa so to eni limovci, naj grejo raj naši dol, ker tole ne bonič...malvroče pa se kr neha iskat....kdaj je še dalmatinec delal....čaki na jesen pa išći.