Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Slovenci del mamilarske mreže

droga Shutterstock
Slovenija in Srbija. Policisti razbili mednarodno mamilarsko mrežo. V Sloveniji so prijeli štiri osumljence, v Srbiji sedem.

Gre za kriminalno mrežo, ki se je dlje časa ukvarjala predvsem s tihotapljenjem heroina iz Turčije in kokaina iz Južne Amerike v Srbijo, Slovenijo in druge države EU. Akcijo so izvedli po več mesecih sledenja in opazovanja.

Zasegli mamila in orožje

Aretacije je enota srbske policije za boj proti organiziranemu kriminalu izvedla v Beogradu, Pančevu, Novem Sadu in na mejnem prehodu Gradina. Ob aretaciji so osumljencem ob večji količini mamil zasegli tudi večje količine orožja in denarja.

V Sloveniji so aretacije izvedli v nedeljo zvečer na območju ljubljanske in koprske policijske uprave. V akciji je sodelovalo 30 kriminalistov in pripadnikov specialne enote policije.
Osumljence zdaj čaka še zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom. 


Komentarjev 1
  • Trsten 17:10 24.september 2012.

    Verjetno so tile mafijski morilski slovenci rojeni že pri nas. Tile ići si bodo naredili lepo karijero v SLO. Balkanski bojevnik gre v pozabo. Vse pri nas zaprte iće bodo spustili zaradi nesposobnosti policije in našega tožilstva.