Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Slovenec divjal z 239 km/h

cesta Shutterstock
Slovenec na hrvaški avtocesti divjal z 239 km/h. Vinjeni Slovak pa je pri Konjiški vasi divjal z več kot 220 kilometrov na uro.

Slovenec je na hrvaški avtocesti vozil kar 239 kilometrov na uro. Policija mu je naložila kazen v višini tri tisoč kun in enoletno prepoved vožnje na Hrvaškem.

Šestintridesetletnika je hrvaška policija ustavila v nedeljo, ko je s svojim audijem A3 s hitrostjo 239 km/h divjal po avtocesti Zagreb–Lipovac.

Izdali so mu nalog za prekrške, kazen v višini tri tisoč kun oziroma štiristo evrov ter mu za eno leto prepovedali vožnjo po hrvaških avtocestah, poroča Dnevnik.hr.

S Porchejem vinjen čez 220

Policisti Postaje prometne policije Celje so z laserskim merilnikom hitrosti izmerili, da je voznik, sicer slovaški državljan, vozil s hitrostjo 220 kilometrov na uro na avtocesti izven naselja Konjiška vas. Voznik je s prehitro vožnjo nato nadaljeval mimo Slatine, kjer mu je stacionarni radar izmeril hitrost 202 kilometra na uro. Policisti so ga ustavili na počivališču Zima in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus z alkotestom.

Ugotovili so, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. Rezultat alkotesta je namreč pokazal, da je imel 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so seveda pridržali, ga oglobili, doletelo pa ga je še 18 kazenskih točk ter posledično enoletna prepoved uporabe vozniškega dovoljenja na območju Slovenije.    

Vsak voznik bi se moral zavedati, da so ekstremne hitrosti, kot je bila ugotovljena pri slovaškem vozniku, že brez prisotnosti alkohola smrtno nevarne, so še zapisali in opozorili, da ostali udeleženci v cestnem prometu ne morejo pravočasno opaziti vozila, ki vozi s tako hitrostjo.

Komentarjev 1
  • molj 11:22 02.julij 2012.

    Ja kaj pa odvzem avtomobila? A ni en Slovak ravno tako nevaren kot Slovenec? Saj zakon velja na ozemlju Slovenije!!